Blender

De berenspeurtocht stelde mij voor een dilemma. Leuk om ook een beer in de vensterbank te zetten, onze wijk a.k.a. suburbia wemelt tenslotte van de

kleine kinderen die ik op deze manier plezier kan doen. Tegelijkertijd is de enige beer in huis wel van onze hond Raizah.

Hoewel ik de pyama van de beer af en toe was, krijg ik daarmee niet de afgekauwde randjes van des beers pyamajasje terug en benadrukt het dan frisgewassen roodwitte ruitje des te meer de algehele sjofelheid van Beer.

Maar als beer des huizes mocht hij toch in de vensterbank en moest hond zich een tijdlang vermaken met haar overgebleven speelgoedjes:

Even afgeleefd en harig als Beer, dus vertrouwd

Nou neemt Beer wel een speciale plek in in het leven van onze hond, omdat hij niet alleen als speelgoed dienst doet, maar ook als zoekspelobject, prooi – om te delen met de baas, samen om het hardst trekken – en als hoofdkussen.

portret van Beer

Daarom besloot ik Beer niet beneden in de vensterbank te zetten, waar hij elke keer weer geroken en misschien gemist zou worden door Raizah. Beer kwam een verdieping hoger in de vensterbank, waar hij tronend op een opvallende oranje vaas de show mocht stelen, vergezeld door zijn makker MiniMe.

Raizah en MiniMe (pasteltekening)

Bleef de vraag wat er nu beneden in de vensterbank kon staan. Enter Teddy. Teddy is een in Blender gemaakte teddybeer, waarvan ik een plaatje heb gemaakt.

Teddy met tante Lieve en oudoom Nurks

Wat de berenspeurtocht betreft, ik hoop dat dit plaatje van een beer evenveel meetelt als een echte beer.