Basisworkshop Zentangle

Je hoeft niet te kunnen tekenen om een Zentangle tekening te kunnen maken. Je hebt geen dure spullen nodig, geen hobbyruimte, geen liniaal, geen passer, zelfs geen gummetje.

Een klein papiertje en een pen (dunne stift, fineliner) – dat is alles. Wil je je tekening wat meer diepte geven, dan heb je nog een 2B potlood en een doezelaar nodig.

Ik geef workshops Zentangle op locatie, bij mij thuis in Groningen. En in de omgeving van de stad, bijvoorbeeld bij jou thuis. Van privéworkshop tot groepje van hoogstens 4 personen.

Op een ontspannen en gezellige manier leer je hoe je als vanzelf een Zentangle kunstwerkje maakt. Tekentalent niet nodig!

De Zentangle methode is een eenvoudige manier om te (leren) ontspannen door het tekenen van gestructureerde patronen (tangles).

In de basisworkshop beginnen we met het tekenen van een aantal patronen. Deze patronen bouwen we stap voor stap op, streepje na streepje. Als we klaar zijn met het tengelen van de patronen, leer je hoe je schaduw kunt aanbrengen met potlood en doezelaar. Zo komt je lijnwerk (de patronen die je met pen hebt getekend) nog meer tot zijn recht en krijgt het diepte.

Tijdens de workshop vertel ik je meer over de theorie achter de Zentangle methode – waarom tekenen we op deze manier – en geef ik je ook veel praktische informatie en tips. Over het materiaal (papier en pennen, etc.) dat we gebruiken, waar je nog veel meer patronen kunt ontdekken, hoe je andere Zentangle-fans vindt, etc. Na afloop van de workshop weet je genoeg om zelf verder te gaan.

De workshop duurt ca. 2 uur en kost €32. Dit is inclusief koffie/ thee en wat lekkers en het materiaal wat je tijdens de workshop gebruikt. Bovendien krijg je na afloop extra materiaal mee, zo kun je thuis meteen verder.

Ons huis is goed bereikbaar, de bushalte is op 5 minuten lopen. P+R Hoogkerk is ook op loopafstand (ca. 15 minuten). En kom je met de auto, dan kun je gratis parkeren bij ons voor de deur.

Meer weten? Of aanmelden? Ga naar Contact. Je krijgt van mij altijd dezelfde dag nog bericht terug.